asperges met garnalensaus en aardappelen

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. - Schil de asperges zoals je een wortel zou schillen. Stoom of kook de asperges (+-30 à 40 mins stomen).
  2. - Schil de aardappelen en kook in water. Voeg als het water kookt ook 1 groentebouillonblokje bij, dat geeft een lekkere smaak aan de aardappelen.
  3. - Als de asperges nog 10 minuten moeten stomen, kook ik 2 eitjes (of als je liever vis hebt, kan je ook wat kabeljauw stomen bij de asperges, ook een halfuurtje) en maak ik de saus:
  4. * Neem een kleine pot en laat de boter smelten op een laag vuurtje.
  5. * Voeg al roerend de bloem toe
  6. * Laat 1 minuutje staan op het vuur
  7. * Giet de melk er in kleine hoeveelheden bij , roer goed. Na enkele minuten zie je dat de saus goed begint te binden.
  8. * Voeg er 3/4 van de garnalen bij en indien je graag gekruid eet ook nog wat peper en 1/4 van een bouillonblokje. Laat de saus nog enkele minuten de smaak van de garnalen opnemen en dan is alles klaar.
  9. Smakelijk

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door dandir op 18 mei 2018 om 16u52

ik begrijp het niet goed : je kookt die eieren en dan ? moeten die mee in de saus ?????

Hoeveel sterren geef jij dit recept?