Recept 05 (0 stemmen)

asperges met garnalensaus en aardappelen

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - Schil de asperges zoals je een wortel zou schillen. Stoom of kook de asperges (+-30 à 40 mins stomen).
  2. - Schil de aardappelen en kook in water. Voeg als het water kookt ook 1 groentebouillonblokje bij, dat geeft een lekkere smaak aan de aardappelen.
  3. - Als de asperges nog 10 minuten moeten stomen, kook ik 2 eitjes (of als je liever vis hebt, kan je ook wat kabeljauw stomen bij de asperges, ook een halfuurtje) en maak ik de saus:
  4. * Neem een kleine pot en laat de boter smelten op een laag vuurtje.
  5. * Voeg al roerend de bloem toe
  6. * Laat 1 minuutje staan op het vuur
  7. * Giet de melk er in kleine hoeveelheden bij , roer goed. Na enkele minuten zie je dat de saus goed begint te binden.
  8. * Voeg er 3/4 van de garnalen bij en indien je graag gekruid eet ook nog wat peper en 1/4 van een bouillonblokje. Laat de saus nog enkele minuten de smaak van de garnalen opnemen en dan is alles klaar.
  9. Smakelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door dandir op 18 mei 2018 om 16u52

ik begrijp het niet goed : je kookt die eieren en dan ? moeten die mee in de saus ?????

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie