Recept 05 (0 stemmen)

Asperges met garnalen en tagliatelli

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

pasta en risotto

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 1 ½ tot 2 kg asperges, 1 dl droge witte wijn, 2 dl slagroom, 100 gr koude boter, 3 eetlepels fijngeknipte dille, zout, peper, 500 gr (wilde) spinazie, 400 gr garnalen, 300 gr groene tagliatelli al dente,
  3. Variaties: Vervang de witte wijn door Noilly Prat (Franse vermouth)
  4. Vervang de garnalen door gerookte zalm
  5. Vervang de spinazie door 200 gr zeekraal
  6. Garneer met zalm- of foreleitjes
  7. Bereiding:
  8. Maak de asperges schoon en kook ze gaar. Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en laat de saus weer inkoken. Monteer de saus voor het serveren met 75 gr in stukjes verdeelde koude boter, de dille, zout en peper. Was de spinazie. Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2 tot 3 minuten.Voeg de garnalen toe en warm ze even mee. Serveer de gekookte asperges met de tagliatelli, de aspergesaus en de spinazie en garneer met een takje dille.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie