Recept 05 (0 stemmen)

asperges met eiersaus

Dit is een recept van

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. asperges kuisen en beetgaar koken
  2. 4 eieren koken tot ze bijna hard zijn dus geen 10 maar 8 of 9 min lekkerste is als de dooier nog een beetje loopt;afkoelen en pellen in stukjes snijden of pletten met een vork zodat ze in de saus kunnen
  3. 2 eieren los kloppen in een tas met peper en zout.
  4. boter smelten in een grote pan voeg er melk aan toe laat samen even opkomen voeg een eetlepel bloem, toe of meer als je een dikkere saus.wil peper, zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen. haal dit alles van het vuur en wacht tot het zeker 2 a 3 min is afgekoeld.
  5. voeg de geklutste eieren toe en goed mengen .ik wacht speciaal even omdat de eieren zich zouden mengen met de saus en er niet in koken.voeg de geplette eieren toe .
  6. asperges op een bord en overgieten met de saus dit word zelfs lekker gevonden door mijn kleinzoon van 9 jaar. het lekkeste hierbij zijn gewone gekookte aardappelen en een lekkere steak.

Bron: eigen keuken

Tip

kan ook als voor gerecht dienen en voor veggie's heb je als vervanging voor het vlees de eieren. het meeste werk kruipt in het kuisen van de asperges de rest is snel klaar

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie