Recept 05 (0 stemmen)

Asperges met dille, rosbief en gebakken nieuwe krielaardappeltjes

Dit is een recept van

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 2 kg asperges, 800 g ongeschilde nieuwe krielaardappeltjes, 3 soeplepels vloeibare margarine,1 Bouillonketeltje Groenten, 2 zakjes kant-en-klare Hollandaisesaus, 4 soeplepels fijngehakte dille en 4 takjes, 200 g rosbief.
  3. Bereiding:
  4. Schil de asperges en snijd het onderste stukje (1-3 cm) er af. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
  5. Was de krielaardappeltjes. Zet ze op in koud water, breng ze aan de kook en laat ze gedurende 5 minuten koken. Giet ze af en dep ze af met keukenpapier.
  6. Verhit de margarine in een grote pan en bak de krielaardappeltjes hierin gedurende 10 minuten op een matig vuur; schep geregeld om. Voeg het Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en schep de aardappeltjes om.
  7. Maak de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de fijngehakte dille erdoor.
  8. Verdeel de rosbief over 4 warme borden en bestrooi de rosbief met wat peper. Schep de krielaardappeltjes erbij, leg de asperges ernaast, schep de saus erover en leg er een takje dille op of pluk het groen los en strooi het erover.
  9. Kooktip:
  10. Vervang de dille door bieslook of kervel.
  11. Voor het schillen van asperges is een aspergeschiller ideaal. Maar ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie