Asperges met dille, rosbief en gebakken nieuwe krielaardappeltjes

Gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd het onderste stukje (1-3 cm) er af. Kook ze tot ze gaar zijn (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
  2. Was de krielaardappeltjes. Zet ze op in koud water, breng ze aan de kook en laat ze gedurende 5 minuten koken. Giet ze af en dep ze af met keukenpapier.
  3. Verhit de margarine in een grote pan en bak de krielaardappeltjes hierin gedurende 10 minuten op een matig vuur; schep geregeld om. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en schep de aardappeltjes om.
  4. Maak de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de fijngehakte dille erdoor.
  5. Verdeel de rosbief over 4 warme borden en bestrooi de rosbief met wat peper. Schep de krielaardappeltjes erbij, leg de asperges ernaast, schep de saus erover en leg er een takje dille op of pluk het groen los en strooi het erover.

Tip

Vervang de dille door bieslook of kervel. Voor het schillen van asperges is een aspergeschiller ideaal. Maar ook met een dunschiller of scherp glad mesje gaat het uitstekend.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Gustin op 07 juni 2016 om 20u31

Hoe en hoe lang moet de rosbief gebakken worden ,en is 200gr vlees voor 4 personen niet weinig?

Gepost door Solo op 15 juni 2016 om 12u56

Hey Gustin, als je je rosbief zelf wilt maken moet je het een halfuurtje in de oven laten staan. Voor 4 personen mag je zeker 1kg rosbief kopen. Smakelijk :-)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?