Asperges met boerenham

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 12 plakken boerenham
  3. 2 kg asperges
  4. 4 eieren
  5. 200 gram roomboter
  6. 100 gram suiker
  7. half glas witte wijn
  8. 2 eetlepels gehakte peterselie
  9. nootmuskaat
  10. peper en zout
  11. Bereiding:
  12. Schil de asperges en snij 2 cm onderaan eraf. Breng de schillen in een ruime pan met voldoende water aan de kook. Laat ze gedurende 20 min. op een laag vuur inkoken en giet alles daarna door een zeef. Giet het opgevangen vocht in een grote pan. Leg de asperges in de aspergebouillon, bestrooi ze met suiker, witte wijn, zout en een beetje nootmuskaat.
  13. Leg een propere doek over de asperges zodat ze onder water blijven en breng ze aan de kook. Laat op een laag vuur 5 min. doorkoken, zet het vuur vervolgens af en laat de asperges in het vocht verder gaar worden.
  14. Kook de eieren in ongeveer 10 min. hard en pel ze. Smelt de boter in een pannetje en besprenkel hiermee de losse plakken ham. Maak dan de ham in 3 min. warm in de aspergebouillon. Verdeel de asperges over de borden, leg de ham half over de asperges, snijd de eieren overlangs in doormidden en leg ze op de borden. Overgiet het geheel met de rest van de boter en garneer met peterselie

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?