Asperges boerenkaasmuffins

Ingrediënten voor 12 personen

  • 2 eieren
  • 75 gr geraspte jonge boerenkaas
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr witte asperges
  • muffinplaat 12 holtes
  • 12 papieren muffinbakjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Klop in een beslagkom de eieren met een vork los. Meng de kaas en 1/2 theelepel zout door de eieren. Zeef het bakmeel boven de kom. Voeg nu scheutje voor scheutje de melk en de olijfolie toe en blijf met een vork roeren tot een glad beslag.
  2. Schil de asperges, snijd het houtachtige uiteinde van de asperge en snijd ze in plakjes van 2-3 millimeter. Schep de asperge door het beslag.
  3. Zet de cakevormpjes in de muffinplaat. Schep het beslag in de vormpjes en bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Tip

Vervang de helft van de witte asperges door groene asperges. Ook uitgebakken spekreepjes zijn heerlijk om door het beslag te mengen.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Love to Cook op 16 mei 2017 om 19u31

De kleinkinderen lusten geen asperges......, maar hebben zich grandioos laten foppen. Ze smulden een hele muffin op en vonden het jammer, dat er niet meer waren. Om te proberen had ik namelijk de hoeveelheden gehalveerd. Voor herhaling vatbaar dus..

Hoeveel sterren geef jij dit recept?