Asperges à la flamande

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd er de onderste harde eindjes af. Kook ze al dente in 1 liter kokend water met een snuifje zout.
  2. Als de asperges beetgaar zijn, laat ze dan uitlekken op een keukenhanddoek.
  3. Houd 5 dl van het kookvocht van de asperges en laat het inkoken tot ongeveer 3 dl.
  4. Kook intussen de eieren hard (ongeveer 10 minuten) in water met een scheutje azijn. Laat ze
  5. schrikken onder koud water, pel ze en hak het eiwit en eigeel afzonderlijk fijn. Hak eveneens de peterselie fijn.
  6. Laat de Solo smelten in een pan. Kruid met versgemalen peper en zout peper.
  7. Schik de asperges in een diep bord en verdeel het ei, de peterselie en gesmolten Solo erover. Serveer direct.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Zee-ster op 03 oktober 2016 om 17u37

Mmm.....lekker vlaams gerecht !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?