Recept 45**** (36 stemmen)

Aspergeroomsoep

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Asperges

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Maak het wit van de prei grondig schoon en snij het in fijne stukjes.
  3. Schil de asperges zorgvuldig en verdeel ze in grote stukken, maar houd er twee opzij om ze apart te koken voor de versiering.
  4. Bereiding
  5. Doe de prei en stukken asperges in een ruime pan, stoof ze in de Solo tot ze mooiglazig zijn en bestrooi ze dan met de bloem.
  6. Laat nog even verder stoven. Schenk er het water over, voeg het bouillonblokje toe en laat 35 minuten goed doorkoken onder gesloten deksel.
  7. Kook ondertussen ook de twee hele asperges gaar in ongezouten water gedurende 5 minuten.
  8. Verdeel ze in stukken zodat je de vier borden mooi kunt garneren.
  9. Snij de kopjes overlangs in tweeën zodat je vier stukjes hebt.
  10. Mix het soepmengsel mooi glad met een staafmixer en haal het door een fijne zeef.
  11. Voeg daarna de Solo Crèmefine Cuisine toe en kruid naar smaak met peper en zout.
  12. Verdeel de soep in diepe borden of kommetjes en werk af met de stukken asperge en de gehakte bladpeterselie.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (16)

Gepost door vanpuyveldepie op 03 mei 2018 om 22u37

als het afprint is ,zo klein dat ik het niet kan lezen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?