Recept 45**** (3 stemmen)

Aspergeroomsoep met garnalen

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Basisrecept voor roomsoepen:
  2. Benodigdheden:
  3. 1 l bouillon, 30 gr vetstof, 30 gr bloem, 1 eierdooier, ½ dl room, gecondenseerde melk of volle melk.
  4. Bereiding:
  5. Maak de roux door de vetstof te smelten en er de bloem onder te roeren. Roer goed tot beide los komen van de bodem van de kookpot. Voeg al roerden de bouillon toe. Laat goed doorkoken, zodat de bloemsmak verdwijnt. Breng op smaak met peper en zout. Breng in een soepterrine de eierdooiers en de room of de melk. Meng ze met elkaar. Giet er voorzichtig en al roerend de hete soep op.
  6. Benodigdheden voor de aspergesoep met garnalen: voor 4 personen
  7. ¾ l bouillon, 30 gr vetstof, 30 gr bloem, ¼ l puree van 200 gr asperges, 1 eierdooier, ½ dl room of melk, ½ dl droge witte wijn, 100 tot 150 gr garnalen.
  8. Bereiding:
  9. Volg het basisrecept zoals hierboven staat geschreven (roux maken). Gebruik kleine soepasperges of aspergestukken uit blik of glas. Als garnering kan je aspergekopjes, gehakte peterselie of kervel gebruiken.
  10. Roer er juist voor het opdienen de witte wijn en garnalen toe.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Theoke_1 op 20 december 2010 om 01u00

dat is natuurlijk graag gedaan en smakelijk eten en nog een fijne Kerst

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie