Aspergerolls

Deze aspergerolls zijn een originele variant op traditionele bladerdeeghapjes. En wie houdt er nu niet van bladerdeeghapjes?

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Schil de asperges. Snijd het onderste stukje eraf. Blancheer ze kort in lichtgezouten water (beetgaar, 3 à 4 minuten vanaf het water kookt, afhankelijk van de dikte.) Opmerking: ze mogen best wel wat hard zijn, want ze moeten nog even in de oven. Verfris ze daarna dadelijk onder koud water en dep ze droog.
  3. Snijd een vel bladerdeeg in repen. Leg op elk reepje wat Gandaham en eventueel wat roomkaas.
  4. Wikkel dit om de asperge. Borstel in met Solo Vloeibaar. Strooi er sesamzaadjes overheen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven of tot het bladerdeeg mooi lichtbruin is.

Tip

Heb je nog asperges over na het bereiden van je aspergerolls? Bewaar ze in een afgesloten plastic zak of in een natte doek in de koelkast, zodat ze niet uitdrogen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door catlover_1 op 27 december 2018 om 23u26

Er staat bij dat het een vegetarisch recept is, wat doet de Ham dan in dit recept?

Gepost door jofri op 24 februari 2019 om 16u56

laat de ham dan weg

Gepost door jofri op 24 februari 2019 om 16u56

laat de ham dan weg

Hoeveel sterren geef jij dit recept?