Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Eens ‘n keer wat anders dan een rundercarpaccio: eentje van witte asperges! Een heerlijk fris voorgerecht voor 4 personen.
  2. Tip: Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Vervang dan de Hollandse garnalen door partjes gekookte kwarteleitjes of blokjes belegen of oude boerenkaas.
  3. Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
  4. Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot. Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
  6. Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden. Strooi er de garnalen over. Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.
  7. BRON: Nederlands Aspergecentrum

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 04 juni 2013 om 00u30

Asperges is een zeer gezonde ,weinig calorieën bevattende groente. Vandaar ,dat ik zeker 2 keer per week( in het seizoen) een gerecht bereid met asperges. Zie hieronder de wetenswaardigheden over "Het witte goud" Gezond, lekker en goed voor de lijn Al in de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd asperge omschreven als een geneeskrachtig kruid. Met name door de stof asparagine die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Asperge werkt verder ook bloedzuiverend en kan als vochtafdrijvend middel gebruikt worden bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Urine Urine krijgt bij de meeste mensen na het eten van asperges een zwavelachtige geur. De kenmerkende geur wordt veroorzaakt door asparaginezuur die in de urine afbreekt tot vluchtige geurstoffen. Afrodisiacum Verder wisten de mensen in de oudheid de asperge ook te waarderen als afrodisiacum met een gunstig effect op het liefdesleven. Zo was het Cleopatra die haar geliefde Julius Caesar regelmatig asperges voorzette. Slankmaker Daarnaast wordt beweerd dat asperge slank maakt. Wil je afslanken, eet dan 3x per week asperge! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend, dat zo weinig calorieën bevat, maar tegelijk zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat. Voedingswaarde per 100 gr: •KJ 88 •KCal 21 •Eiwit 2 g •Koolhydraten 10 mg •Calcium 20 mg •IJzer 1 mg •Natrium 5 mg •Vitamine C 20 mg Schoonste groente Een belangrijk pluspunt wat je gezondheid ten goede komt, is dat er voor en in het oogstseizoen geen gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. Deze middelen worden pas na het oogstseizoen minimaal ingezet en komen niet direct in aanraking met de asperge. Mede daardoor staat dit heerlijke seizoensproduct in de top drie van de schoonste groente van Nederland. Bron Het Nederlands Aspergecentrum

Hoeveel sterren geef jij dit recept?