Recept 45**** (2 stemmen)

Asperge-waterkersslaatje met zalm

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Asperges

tijd
0 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil enkel de witte asperges, de groene hoef je niet te schillen omdat die schil niet taai is. Breek bij beide soorten echter zeker wel het achterste van de steel af (breekt automatisch op het juiste punt waar het zachte gedeelte in het harde overgaat, circa 2 à 3 cm van het einde). Snijd de asperges verticaal in de lengte en kook ze gedurende 3 minuten in gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  2. Doe de asperges in een kom en kruid ze met peper, zout, olijfolie en de witte-wijnazijn.
  3. Verwijder de steeltjes van de waterkers, tot ongeveer net boven het rekkertje waarmee de waterkers is samen gebonden. Was de blaadjes en voeg de pluksels toe aan het aspergeslaatje. Meng alles goed.
  4. Snijd de Gravadlax in reepjes en voeg ook die toe aan het slaatje.
  5. Verhit wat Solo Vloeibaar in een pan en bak spiegeleitjes met de kwarteleitjes.
  6. Verdeel de salade over de borden en leg de eitjes erbovenop. Werk af met enkele druppels zure room.
Tip

Tips van Jeroen

Gravadlax is rauwe, gemarineerde zalm die je in de supermarkt vindt. Gerookte zalm past ook.

Je kan ook een gewoon spiegeleitje bakken, maar kwartel straalt meer lente uit.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie