Asperge op z'n vlaams

Bereidingswijze

  1. - Schil de asperges. De schil geeft een draderig gevoel, waardoor de asperges moeilijker garen en te bitter zijn. Snijd de 'kontjes' eraf. Zeker aan het begin en het einde van het seizoen zorgen die voor een bittere smaak.
  2. - Kook de asperges in ongeveer 10 minuten gaar. Houd ze tegen het kookpunt, zodat de warmte er langzaam in kan gaan. Als je ze echt slap wilt, moet je ze wat langer laten koken.
  3. - Hak ondertussen het eigeel en het eiwit apart. Ik hak altijd met een mes. Als je alles met een vork plet, zet het eiwit zich rond het eigeel en koekt alles samen bij het koken. Als je alles hakt met een mes, blijft het eigeel en het eiwit mooi apart. Hak vervolgens ook de peterselie fijn met een mes.
  4. - Doe het water en de boter in een steelpannetje en kook al roerend op. Het water zorgt ervoor dat je een mooie gebonden botersaus krijgt. Zo oogt de saus niet zo vettig. Dit lukt enkel met echte boter.
  5. - Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. - Voeg de gehakte eieren en de peterselie bij de saus vlak voor je de asperges serveert. Als je dat van tevoren doet, zal het eigeel het vocht opslorpen en krijg je een papperige saus met brokjes.
  7. - Haal de asperges uit het water. Dep ze droog en serveer met de saus. Voor wat extra smaak draai ik de asperges door wat gesmolten boter met peper en zout.
  8. (SOS Piet 4, 22)

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?