Artisjokken uit de Provence

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Knip de harde delen en punten van de artisjokken weg. Snijd ze in vieren en verwijder het hooi met een scherp mes. Vrijf ze in met citroen, zodat ze niet verkleuren. Kook ze 7-8 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken. Dompel de artisjokken in koude water en laat ze uitlekken. Snipper de uien en knoflook. Snijd de tomaten in vieren.
  2. Laat het spek 8 min. koken en snijd het in stukjes.
  3. Laat het spek in de hete olie licht kleuren en voeg de artisjokken en ui toe. Laat dit even meebakken en roer er dan knoflook, tomaten en bouquet garni door.
  4. Leng het bouillonblokje aan met lauw water en schenk dit over de artisjokken. Voeg de peper en een snufje zout toe en zet het deksel op de pan. Laat de inhoud 1 uur op laag vuur sudderen.
  5. Verwijder het bouquet garni en dien de ragoût op.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?