Recept 55***** (5 stemmen)

Argentijnse steak met frietjes en verse mayonaise

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

champignonsaus

tijd
30 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor tot 140 °C. Schil en snijd de aardappelen met de hand in gelijkvormige frieten. Bak de frieten al een eerste keer in de Solo frituurolie, maar laat ze nog niet goud kleuren. Laat de frieten uitlekken en afkoelen in een schaal met een vel keukenpapier.
  2. Maak de mayonaise. Doe de eierdooiers in een kom en klop even los. Voeg de azijn en de mosterd toe.
  3. Zet de staafmixer in de kom en klop alles los. Schenk de olie in een dun straaltje erbij en blijf mixen tot de mayonaise mooi gebonden is. Breng op smaak met peper en zout. Is de mayonaise te dik voeg dan nog een beetje azijn of water toe.
  4. Verhit de Solo margarine en bak het met peper en zout naar smaak. Bak het Argentijnse rundvlees rosé. Verpak het in aluminiumfolie en laat het rusten. Bak de sjalotten in het bakvet op een laag vuur totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  5. Verhit de frituurolie vervolgens tot 180 °C. Bak de voorgebakken frieten nu goudbruin en knapperig. Laat ze opnieuw in een schaal met keukenpapier uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over.
  6. Snijd het vlees in plakken en schep er de sjalotten over. Meng de sla met de tomaat en de radijs in een kom en serveer met de verse mayonaise, de frietjes bij het Argentijnse rundvlees.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Voor de mayonaise:

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie