Ardeens gebraad met gratin en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 Ardeens gebraad(gerookt varkensgebraad)
  • 1 klontje boter
  • 3 dl vleesbouillon
  • 1 koffielepel moster met zaadjes
  • 1 koffielepel dyonmosterd(zonder zaadjes)
  • 1 kilo aardappels
  • 2 dl room
  • 1 koffielepels kruiden mix basil,rosemarijn,oregano, marjolein
  • broccolli
  • 5 dl bechamelsaus
  • 75 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Bak het Ardeens gebraad aan in een pan, laat verder garen in de oven 180°, 45-60 minuten. 15 minuten laten rusten en in dunne schijfjes versnijden.
  2. Saus voor bij het vlees: verwarm de vleesbouillon met de mosterd,
  3. binden met bruine maïzena express, afkruiden met peper.
  4. Aardappels schillen en in dunne schijfjes snijden, in ovenschotel schikken, tussen ieder laag kruiden met peper, zout en kruiden mengeling, room overgieten, 40-50 minuten afbakken in oven, na 10 minuten afdekken met aluminiumfolie.
  5. Broccoli 10 minuten blancheren in kokend gezouten water,
  6. afgieten, in ovenschotel leggen, bestrooien met gemalen kaas,
  7. bechamelsaus over lepelen. 10 minuutjes in de oven zetten op 180°.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kookaholic op 10 april 2014 om 17u25

Eens wat anders dan het klassieke varkensgebraad, ook gratin zonder look maar met groene kruiden valt goed in de smaak.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?