Recept 45**** (13 stemmen)

Arancini - Italiaanse risottoballetjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Nieuwjaar

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Begin met de vulling. Snijd de tomaten in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snipper de sjalot en de knoflook fijn en snijd het rundvlees in kleine blokjes.
  2. Stoof de sjalot en de knoflook aan in een pan met wat Solo, voeg het rundvlees toe en bak het aan tot het begint te kleuren, voeg nu de tomatenpuree toe en laat alles een minuutje verder garen op een laag vuurtje, voeg de tomatenblokjes en het laurierblad toe en laat alles onder deksel sudderen gedurende 15 à 20 minuten, voeg indien nodig wat water toe als het te droog wordt.
  3. Laat het mengsel afkoelen en meng er de fijngescheurde basilicumblaadjes onder, breng de vulling op smaak met peper en zout.
  4. Bereid de saus. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes, stoof ze glazig in een beetje Solo. Bestrooi ze met de suiker en blus met de witte wijn. Laat de wijn bijna volledig uitkoken en voeg vervolgens de kerstomaatjes toe. Laat nog 5 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  5. Breng de rijst en het water aan de kook in een pan tot al het vocht is opgenomen. Meng er de geraspte parmezaan onder en laat afkoelen. Meng dan 2 losgeklopte eieren en de bloem onder de rijst en kruid met peper en zout.
  6. Neem telkens wat rijst in de handpalm en druk met de duim een kuiltje in het midden, doe wat van de vulling in het kuiltje en sluit het balletje met rijst.
  7. Klop de eiwitten los en wentel hierin voorzichtig de balletjes, haal ze vervolgens door het paneermeel en bak de balletjes per 2 of 3 in een frituurpan op 170°C tot ze mooi goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?