appeltulband

Ingrediënten voor 8 personen

  • stuk 3 appel
  • gr 350 boter
  • gr 300 rietsuiker
  • gr 5 vanillesuiker
  • stuks 6 eieren
  • gr 350 bloem
  • gr 50 maizena
  • tl 2 bakpoeder
  • ml 5 appeljenever
  • tl 1 kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180°
  2. Schil de appelen en snij ze in blokjes.
  3. Giet wat rietsuiker en kaneel over de appelen en meng goed
  4. Doe de boter (op kamertemperatuur) in een kom en klop ze tot créme. Voeg afwisselend de suiker,vanillesuiker en de eieren toe.
  5. Meng maizena, bloem en bakpoeder en zeef ze. spatel de bloem onder het beslag.
  6. Beboter en bebloem een tulbandvorm. Schep 1/3 van het beslag in de vorm. leg daarop 1/2 van de appels. Weer 1/3 van het beslag en 1/2 van de appels. Eindig met de rest van het beslag
  7. Zet de vorm 60 minuten in de oven
  8. Zet de tulband op een rooster en prik met een tandenstoker gaatjes in de bovenzijde. Giet voorzichtig de appeljenever over de cake
  9. Bestrooi met bloemsuiker

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?