Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Mix de vetstof tot room en voeg de suiker en vanillesuiker toe.
  2. Mix goed. Doe er daarna één voor één de eieren bij.
  3. Klop het geheel tot een roomkleurige homogene massa.
  4. Roer het citroensap en de gezeefde bloem er onder.
  5. Doe het beslag in een ingevette en bebloemde vorm.
  6. Schil de appels, doe ze in vieren en kerf ze aan de bolle kant in.
  7. Leg de partjes op het deeg en duw het er een beetje in, zorg dat je een cm van de rand blijft.
  8. Bak gedurende een uur op 175 graden, ontvorm en bestrijk hem met opgewarmde abrikozenconfituur.

Tip

 Je kan er nog bloemsuiker over strooien.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door solomien op 13 oktober 2012 om 00u17

deze appeltaart is heel lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?