Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ei
- 3 eierdooiers
- 50 gr suiker
- snuifje zout
- 75 gr bloem
- 20 gr zachte hoeveboter
- 4 appels
- solo vloeibaar
- bloem
- 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg
- karamel ( zie recept pompoencrème)
- chocoladeschilfers
Bereidingswijze
- Smelt de hoeveboter en laat lichtjes afkoelen.
- Klop het ei en de eierdooiers, de suiker en een snuifje zout met een mixer tot een schuimige massa, roer er de gezeefde bloem en de gesmolten afgekoelde hoeveboter doorheen.
- Schil de appelen en verwijder de klokhuizen en verdeel ze in vieren.
- Boter een geschulpte taartvorm van +/- 27 cm diameter en 4 cm hoog in met solo vloeibaar en bestuif met bloem, verwijder overtollige bloem.
- Schenk de karamel op de bodem en leg er de appelsschijfjes in (1 enkele laag), bestrooi met chocoladeschilfers en schenk er de eivulling over.
- Leg het kruimeldeeg op de vulling en stop de randen goed in zodat alles goed bedekt is, maak met een aardappelmes een kleine inkeping in het midden van het kruimeldeeg.
- Plaats de taart ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven op 190°.
- Neem de taart uit de oven en plaats er een groot plat bord op, draai de taart om.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?