Appeltaart zonder toevoeging van extra vetstof en extra suiker

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. In een normale appeltaartpunt zitten maar liefst ca 260 calorieën. Dat doet de boter en de suiker. En dan wij maar denken ,dat we "gezond" bezig zijn. Want als je appeltaart zegt klinkt dat erg gezond of niet soms?
  2. Gelukkig kwam ik een light versie tegen van dit alom bekende en geliefde stukje gebak, dat ik jullie niet wil onthouden.
  3. Geen dik makende suiker en boter zitten in dit recept. Magere kwark i.p.v boter en zoetstof i.p.v suiker.
  4. Toch genieten van een puntje appeltaart en geen aanslag op je lijn. Hier komt ie.
  5. Kneed de appeltaartmix met de kwark en het ei tot een soepel deeg
  6. (De magere kwark is een vervanging voor boter, neem daarom dezelfde hoeveelheid als de boter die op het pak vermeldt staat. ) Als het deeg te plakkerig is kneed er dan wat bloem door en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast. Schil de appels en kies bij voorkeur een zoete appelsoort in plaats van een zure.. Halveer de appels , haal er de klokhuizen uit en snij de appelhelften in gelijke schijfjes. Vet je bakvorm in met bij voorkeur halvarine en bekleedt dan je bakvorm met het deeg. Zorg ervoor ,dat je wat deeg overhoudt om de appeltaart af te dekken met wat reepjes.Verwarm de oven voor. ( zie verpakking op de appeltaartmix) Leg vervolgens de schijfjes in de vorm en strooi er de rozijnen over met zoetstof naar smaak. Na de eerste laag appels maak je een tweede laag, en eventueel een derde, afhankelijk van je smaak en de appels die je overhoudt. Maak reepjes van het deeg, dat overblijft en leg dat in ruitjesvorm op de appels. Kijk op de verpakking van de mix hoe je de appeltaart moet afbakken.
  7. Als de taart uit de oven komt warm je wat light abrikozen jam op in een pannetje en dat kwast je over het geheel.
  8. Smullen mag!!!!!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Deb-ke op 13 juni 2014 om 16u48

Goede middag. Ik zou toch aanraden om "zonder suiker" eraf te halen. In de appeltaartmix zit wel degelijk suiker. Dit kan misleidend zijn voor mensen die suikervrij moeten eten. Grtjes

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?