Appeltaart Tarte Jeanne

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Meng alles goed dooreen tot een gladde , maar toch niet al te veel bewerkt deeg.
  2. Beboter een taartvorm en spreid de taartdeeg plat in de vorm en langs de opstaande ribbelrandjes. Snijd 450 gr appels tot fijne schijfjes, die u ordelijk rangschikt op het taartdeeg. Zet de appeltaart in een vrij warme oven voor ongeveer 45 min (200°C)
  3. Maak nu een siroop van achtereenvolgens 80 gr boter, 3 soeplepels suiker, vanillesuiker en 1 ei
  4. Goed roeren tot een siropig mengsel
  5. Giet tenslotte deze siroop op de klaargebakken appeltaart en bak verder voor 5 min en laat de taart nog eens voor 5 min grillen
  6. Liefst halfwarm eten

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door martial op 25 juni 2020 om 21u17

in de jaren 70 stond dit recept eens in de streekkrant .deze heb ik uit geknipt en bewaard . maar ik had deze ergens verkeert gelegd . zeer lekkere taart trouwens. ben blij deze hier terug gevonden te hebben .

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?