Ingrediënten voor 8 personen
- 300 gram zelfrijzende bloem
- 250 gram boter (op kamertemperatuur)
- 160 gram fijne witte kristalsuiker
- 2 gram zout
- 1 eigeel
- 6 grote boscop appels
- 50 gram amandelschilfers
- rozijnen naar believen
- sap van een halve citroen
- 20 gram vanillesuiker
- kaneelpoeder naar believen
Bereidingswijze
- Voor het deeg:
- Meng voorizchtig de zelfrijzende bloem, 220 gram boter, de suiker, het zout en het eigeel. Het deeg moet nog korrelig zijn en mag niet elastisch zijn.
- In de koelkast laten rusten en ondertussen de vulling maken.
- Voor de vulling:
- Appels schillen en in dunne schijfjes snijden (meteen het citroensap erover gieten, anders worden ze bruin) en mengen met de overige ingrediënten.
- Oven voorverwarmen op 155 °C (hete luchtoven).
- Bakpapier in taartvorm doen en dan invetten met de rest van de boter.
- Deeg in de taartvorm duwen (niet platrollen) en vulling erin. Afwerken met extra amandelschilfers bovenop en nog wat kaneelpoeder.
- Taart gedurende 1 uur in de oven op 155°C.
- Eet smakelijk !
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?