Recept 55***** (2 stemmen)

Appeltaart op grootmoeders wijze

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor het deeg:
  2. Meng voorizchtig de zelfrijzende bloem, 220 gram boter, de suiker, het zout en het eigeel. Het deeg moet nog korrelig zijn en mag niet elastisch zijn.
  3. In de koelkast laten rusten en ondertussen de vulling maken.
  4. Voor de vulling:
  5. Appels schillen en in dunne schijfjes snijden (meteen het citroensap erover gieten, anders worden ze bruin) en mengen met de overige ingrediënten.
  6. Oven voorverwarmen op 155 °C (hete luchtoven).
  7. Bakpapier in taartvorm doen en dan invetten met de rest van de boter.
  8. Deeg in de taartvorm duwen (niet platrollen) en vulling erin. Afwerken met extra amandelschilfers bovenop en nog wat kaneelpoeder.
  9. Taart gedurende 1 uur in de oven op 155°C.
  10. Eet smakelijk !

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie