Appeltaart met walnoot en calvados

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. - vet een springvorm van 26 cm doorsnede in en bestrooi met een laagje paneermeel
  2. - schil de appels, halveer ze of snijd in 4 indien ze wat groter zijn
  3. - verwijder de klokhuizen
  4. - kerf de appels aan de bolle kant in met een vork en besprenkel met citroensap
  5. - roer 125gr boter, 100gr suiker, de vanillesuiker en een snufje zout tot een crème
  6. - roer er de eieren een voor een doorheen
  7. - zeef en meng de bloem en het bakpoeder en roer de mengeling afgewisseld met de melk in porties door de crème tot een mooi egaal deeg
  8. - verdeel het deeg over de vorm
  9. - leg de appels met de bolle, ingekerfde kant naar boven op het deeg
  10. - bak de taart in een voorverwarmde oven van 150°C in ca 30 min goudbruin
  11. - hak de walnoten grof
  12. - verhit 75g suiker in een verwarmde pan zonder olie tot hij karameliseert
  13. - haal de pan van het vuur en roer de overgebleven 35gr boter door de suiker
  14. - roer vervolgens de calvados er beetje bij beetje doorheen
  15. - zet de pan weer op een laag vuur en blijf zachtjes roeren tot het mengsel egaal is
  16. - neemde pan weer van het vuur en roer de walnoten door de vloeistof
  17. - verdeel het vervolgens onmiddellijk over de taart en laat die nog eens 10 min doorbakken op dezelfde temperatuur

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?