Recept 05 (0 stemmen)

Appeltaart met speculaas/speculoos

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Super lekker en net even anders door de speculaas. Dit taartje gebakken in een vorm van 20 cm doorsnede is voor 2-4 personen. Afhankelijk van de punten die je snijdt. Voor een grotere taart kun je de hoeveelheden gemakkelijk verdubbelen. Of 1 1/2 keer de hoeveelheden. Zeef de bloem, samen met de suiker en het zout boven een grote kom. Leg de roomboter in de bloem en snijd met twee messen in stukken. Klop het ei los met een eetlepel water en giet door het mengsel. Bewaar nog een heel klein beetje voor later. Kneed nu met je handen het deeg, vorm er een ronde bol van en leg in folie in de koelkast. Schil de appels en snijd in stukjes. Meng met de citroensap, kaneel, rozijnen, bruine suiker en speculaaskruiden. Maal de speculaasjes fijn in een vijzel, maar zorg dat er nog wat kleine brokjes in zitten. Vet een springvorm met een diameter van 20 centimeter in met boter en bestuif vervolgens met een beetje bloem. Verwarm je oven op 180 graden en haal het deeg uit de koelkast. Rol het uit met een deegroller. Snijd een cirkel uit het deeg en leg deze op de bodem van de vorm. Bekleed ook de zijkanten, maar houd we nog wat over voor de bovenkant. Bestrooi de bodem met de gestampte speculaasjes en giet het appelmengsel in de vorm. Rol van het overgebleven deeg dunne strookjes die je in een soort vlechtpatroon op de appels legt. Druk het deeg een beetje plat en bestrijk de bovenkant met het overgebleven ei. Top tot slot met wat amandelschaafsel. Bak de taart in 60 minuten goudbruin en laat even afkoelen voor je hem aansnijdt. Serveer eventueel met slagroom. Bron Culy .nl Recept van Nina Eigen foto.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 08 december 2013 om 20u51

Heeft ons allen zeer goed gesmaakt bij de koffie en de thee.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie