Recept 05 (0 stemmen)

Appeltaart met rozijnen

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Roer de boter glad.
  2. Doe er de 3 eieren bij.
  3. Voeg de bloem en suiker toe en meng 5 minuten voor een glad beslag.
  4. Voeg de rozijnen toe en roer nog even kort de rozijnen onder het beslag.
  5. Doe het beslag in een ingevette ronde taartvorm.
  6. Leg er de appel, in schijfjes gesneden, op maar laat een randje aan de buitenkant vrij.
  7. Bak 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 190° C. (warme luchtoven 170° C)
  8. Doe ondertussen alle ingredienten voor de stroop in een kom.
  9. Plaats de kom in een pan met heet water (au bain marie) en meng goed.
  10. Als het gebak klaar is, neem het uit de oven en giet de stroop onmiddellijk over de appelschijfjes.
  11. Laat nog 5 minuten verder bakken in de oven.
  12. Haal het gebak uit de oven en laat afkoelen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie