Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g boter
- 150 g suiker (voor het deeg)
- 2 eieren (voor het deeg)
- 2 pak bakpoeder
- 300-350 g bloem
- 200 g zure room 15-20%
- 2 eetl bloem
- 600 g appels
- 50 g pijnboompitten (of andere noten naar uw smaak)
- 100 g suiker (voor de creme)
- 2 eieren ( voor de creme)
Bereidingswijze
- Deeg: Gesmolten boter met suiker mengen
- De eieren toevoegen en mengen
- Bloem en bakpoeder toevoegen, het deeg kneden
- Een bakvorm (die van me is 27 cm) met bakpapier bekleden, het deeg erop leggen en met handen plat maken
- De appels schillen, ontpitten, fijn snijden en op het deeg leggen
- Crème: De eieren met de suiker en de zure room mengen
- Het bloem toevoegen en goed mengen
- De appels overgieten
- Met pijnboompitten bestrooien
- In de oven zetten op 180°- 190° voor 45-50 min
- Smakelijk!
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door woutervangucht op 24 februari 2019 om 22u18
Het kan ook met een derde minder suiker in het deeg. We maakten de taart met speltbloem. lukt ook ;-)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?