Recept 45**** (3 stemmen)

Appeltaart met havermout

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Appeltaart....... Wie lust het niet. Je kunt gewoon niet genoeg aan variëteiten hebben van dit soort gebak. Het meeste werk van een appeltaart maken, is het schillen van de appels en het snijden in blokjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200' C boven- en onderwarmte en vet een springvorm van 26 cm doorsnede goed in en beleg de bodem met bakpapier.
  3. Schil de appels en snijd ze in blokjes, meng ze met de rozijnen en voeg naar smaak kaneel toe.
  4. Meng het bakmeel met de suiker en de havermout door elkaar. Smelt de roomboter zachtjes op het vuur en roer goed door het meel-havermoutmengsel.
  5. Bekleed met driekwart van het deeg de bodem en de rand van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het appel-rozijnenmengsel over het deeg en verkruimel de rest van het deeg erover en druk licht aan.
  6. Bak de appeltaart 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart gaar en goudbruin is.
  7. Tip: Ook erg lekker om 250 g amandelspijs los te maken met een ei en een beetje citroenrasp en dit over de bodem te verdelen, voordat je de appels erin doet.
  8. Bron: Judith's Cakes en Caroline.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 08 september 2014 om 22u09

Hallo Mommy N, Bedankt voor je reactie. Ik zal de hoeveelheid appels aanpassen. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie