Appeltaart ( grootmoeders wijze )
Appeltaart op grootmoeders wijze: geen enkel gebak dat daaraan kan tippen. Maar wat is nu het enige echte recept voor deze klassieker? Ontdek het hier.
75 min
Ingrediënten voor 8 personen
- 250 gram Bloem
- 175 gram Boter
- 80 gram Suiker
- 2 Eieren
- 8 Appels ( goudreinetten )
- 1 eetlepel Suiker
- 1 snuf Kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 graden
- Maak deeg door Bloem, Boter, Suiker en Eieren goed door elkaar te kneden
- Laat het deeg even rusten
- Schil de Appels en haal de klokhuizen eruit.
- Snijd de Appels in blokjes en meng ze met de eetlepel Suiker en de Kaneelpoeder.
- Rol het deeg uit en leg het in een beboterde taartvorm ( 24 cm ) en ( laat een beetje deeg achter om bovenop te gebruiken )
- Schep de Appelvulling hierin en druk het een beetje aan
- Gebruik het restje deeg en maak een raster bovenop de vulling ( zie foto )
- Bak de taart in een voorverwarmde oven, 50 minuten, tot gaar en goudbruin
- Tip: Serveer met een bolletje vanille- of slagroom ijs, beetje slagroom en eventueel wat warme vanillesaus
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?