Appeltaart à la grandmère.Oma’s onweerstaanbare appeltaart.

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een kom de boter met 50 gram suiker .
  3. Voeg de bloem, het ei en een mespunt zout toe en kneed alles snel tot een soepel deeg.
  4. Vorm van het deeg een dikke worst en wikkel het in plasticfolie Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  5. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Snijd het deeg in dunne plakken van ca. 3 mm dik .
  6. Beleg de taartvorm met de plakjes deeg.
  7. Duw de naden goed dicht, zodat de bodem en rand van de vorm met deeg zijn bedekt.
  8. Leg de appelschijfjes er in overlappende cirkels op.
  9. Strooi er de rest van de suiker en vanillesuiker over.
  10. Bak de taart ca. 45 min. in de oven goudbruin. Verwarm in een pannetje de abrikozenjam met het citroensap en bestrijk hier de appels mee .
  11. Laat de taart (tot lauwwarm) afkoelen en snijd in punten.
  12. TIP: Lekker met een bol vanille-ijs of een toef crème fraîche.
  13. TIP 2: Als de deegrand in de oven te snel bruin wordt, kun je de rand met een reep aluminiumfolie afdekken. Bak de taart verder gaar en goudbruin.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?