Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden :
  2. 2 plakjes bladerdeeg , 2 appelen (Jonagold , Cox , Boskop) , 2 eetlepels paneermeel , 3 eetlepels boter , 2 à 3 eetlepels suiker , 1 ei , het sap van ½ citroen , plus minus 70 gr. rozijnen , 2 eetlepels gemalen amandelen , 1 à 1 1/2 eetlepel kaneel .
  3. Voorbereiding :
  4. Laat het bladerdeeg ongeveer 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur . Leg de 2 plakken in elkaars verlengde , zodat u één langwerpige plak krijgt . Laat de plakken 1/2 centimeter overlappen . Bevochtig de naad met wat water . Rol het bladerdeeg nog wat verder uit , tot de lengte van uw bakplaat heeft en ongeveer 25 centimeter breed is . Snij de appelen in kleine blokjes van 1/2 centimeter en besprenkel met het citroensap . Verhit de boter in een braadpan en laat het paneermeel enkele seconden bakken . Meng er de gemalen amandelen onder .
  5. Bereiding : 10 minuten + 35 minuten in de oven
  6. Meng de suiker , de kaneel en de rozijnen onder de in blokjes gesneden appelen . Spoel
  7. de bakplaat met water en schik er het bladerdeeg op . Strijk de helft ( in de lengte) in met het gebakken paneermeel en amandelen , maar laat aan de randen 1 à 2 cm vrij .
  8. Schik er de appelstukjes op en vouw de andere helft erover . Druk de randen goed aan en maak bovenaan enkele inkepingen met een mes . Roer het ei los en strijk er de strudel mee in . Laat 35 min bakken in de voorverwarmde oven (220 ° C) .
  9. Serveer lauwwarm , eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?