Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pakje bladerdeeg
- 5 middelgrote zure appels
- 1/2 citroen (sap)
- 120 gr suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el bloem
- 90 gr rozijnen
- 1 ei opgeklopt met 3 el melk
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Voor de vulling: Schil de appels, snij in kwarten en daarna in dunne plakjes. Leg ze in een grote schaal en besprenkel met citroensap.
- Suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom mengen. Het mengsel door de appels mengen. Alles goed doorroeren. Daarna de rozijnen erdoor mengen.
- Het bladerdeeg uitrollen tot een grote lap. De vulling in het midden over de hele lengte verspreiden.
- De bovenste flap deeg naar voren vouwen (over het mengsel). Besmeren met ei-melk mengsel en de onderste flap deeg eroverheen vouwen. Goed aandrukken. Ook de zijkanten goed dichtmaken, gebruik het ei-melk mengsel als kleefmiddel.
- De strudel omdraaien zodat de mooie kant boven ligt. De strudel op een ingevette bakplaat leggen en bestrijken met het overgebleven ei-melk mengsel. De bovenkant een paar keer inprikken, zodat de hete damp weg kan.
- De strudel in het midden van de oven in 20 min bakken. De temperatuur lager zetten naar 190 °C en nog eens ongeveer 20 min goudbruin bakken.
- Minstens 20 min laten afkoelen alvorens aan te snijden. Met poedersuiker bestrooien en met bijvoorbeeld slagroom of vanille ijs serveren.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?