Recept 05 (0 stemmen)

Appelstrudel: snel receptje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

bakken

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Voor de vulling: Schil de appels, snij in kwarten en daarna in dunne plakjes. Leg ze in een grote schaal en besprenkel met citroensap.
  3. Suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem in een kleine kom mengen. Het mengsel door de appels mengen. Alles goed doorroeren. Daarna de rozijnen erdoor mengen.
  4. Het bladerdeeg uitrollen tot een grote lap. De vulling in het midden over de hele lengte verspreiden.
  5. De bovenste flap deeg naar voren vouwen (over het mengsel). Besmeren met ei-melk mengsel en de onderste flap deeg eroverheen vouwen. Goed aandrukken. Ook de zijkanten goed dichtmaken, gebruik het ei-melk mengsel als kleefmiddel.
  6. De strudel omdraaien zodat de mooie kant boven ligt. De strudel op een ingevette bakplaat leggen en bestrijken met het overgebleven ei-melk mengsel. De bovenkant een paar keer inprikken, zodat de hete damp weg kan.
  7. De strudel in het midden van de oven in 20 min bakken. De temperatuur lager zetten naar 190 °C en nog eens ongeveer 20 min goudbruin bakken.
  8. Minstens 20 min laten afkoelen alvorens aan te snijden. Met poedersuiker bestrooien en met bijvoorbeeld slagroom of vanille ijs serveren.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie