Recept 45**** (1 stem)

Appelsoufflè

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Beschrijving
  2. Zoet nagerecht met appeltjes
  3. Ingrediënten (3 personen)
  4. 3 appels
  5. 40 gram boter
  6. 60 gram bruine basterdsuiker
  7. 25 gram boter
  8. 25 gram bloem
  9. 250 ml melk
  10. 70 ml calvados
  11. 20 gram basterdsuiker
  12. 3 eieren
  13. Bereiding (± 60 min)
  14. De appeltjes schillen en in kleine schijfjes of blokjes snijden.
  15. Laat de 40 gram boter smelten met de bruine suiker en doe er de appeltjes bij. Laat even pruttelen en giet vervolgens in een ingevette bakvorm.
  16. Maak een roux met de boter, bloem en melk.
  17. Laat even koken en haal van het vuur af. Doe er dan de likeur en de 20 gram suiker bij. Doe er de eigelen bij.
  18. Klop de eiwitten stijf en schep het door het rouxmengsel.
  19. Giet het beslag over de appel-caramel en bak 30 minuten op 190°.
  20. Dien de soufflé meteen op.
  21. Variatietips
  22. 1.Voor kids of alcoholvrij vervang je de likeur door appelsap
  23. 2.Kan je ook met ander fruit maken

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?