Appelkaastaart

9 (9)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. Maak een deeg met de bloem, het ei, de lauwe melk, de gist, het zout en de boter.
  2. Dek het deeg af met een handdoek en laat het gedurende 30 minuten rusten; zorg dat het niet op de tocht staat.
  3. Laat ondertussen de kaas uitlekken. Doe de kaas, de eidooiers en de suiker in een grote kom. Klop het geheel tot een homogene massa.
  4. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe; gebruik een spatel zodat je flink veel lucht in het mengsel schept.
  5. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  6. Rol het deeg uit met een deegroller en beleg het met de plakjes appel. Giet het kaasmengsel erover. Bak de taart gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Smullen maar!!!!!!


Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Love to Cook op 19 oktober 2012 om 20u35

Hai Monique, Dank je wel voor je info. Mascarpone is mij bekend. Maar die hoef je waarschijnlijk niet te laten uitlekken? Groetjes

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?