Appelflappen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Schil de appelen, verwijder klokhuis en snij in 6.
  3. Stoof de appelpartjes in een eetlepel boter.
  4. Voeg de bruine suiker het vanillestokje en een snuifje kaneelpoeder toe.
  5. Laat stoven tot u appelmoes hebt, voeg eventueel enkele druppels citroensap toe indien u het niet graag te zoet hebt.
  6. Verwijder het vanillestokje
  7. Spreid de velletjes deeg uit en vul ze in het midden met de appelmoes, hou de randen vrij.
  8. Bestrijk de randen met eigeel en plooi ze zodat u flapjes bekomt.
  9. Bestrijk de bovenkant nog eens met het eigeel, leg op een bakplaat met bakpapier en laat ze 20 tot 25 minuten in de oven bakken op 180° tot ze mooi goudbruin zijn.
  10. Dien op met een bolletje vanilleijs.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?