Recept 25** (2 stemmen)

Appelflappen

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. Bladerdeeg
  3. Appels (1 appel voor 2 flappen)
  4. Rozijntjes
  5. Ei / parel korrel suiker
  6. Werkwijze:
  7. Schil de appels, en snij de appel in 4, verwijder het klokhuis en stoof de appels aan in wat vetstof, doe er de rozijntjes bij en laat stoven tot men een moes bekomt, koel af.
  8. Snij uit het bladerdeeg ronde stukken van ongeveer 12cm doorsnede.
  9. Schep op de ene helft het appelmoes, en bevochtig de andere helftrand met het geklutst ei.
  10. Vouw dicht en zorgt ervoor dat de flappen goed gesloten zijn.
  11. Besrijk de bovenzijde eveneens met geklutst ei en bestrooi met de suiker.
  12. Laat ze bakken in een oven van 225º.tot ze goud-bruin zien.
  13. Opdienen met een tas lekkere koffie.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door solomien op 29 juli 2012 om 20u31

je kan de flappen ook met met abrikozen moes vullen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?