Recept 35*** (1 stem)

Appelen frangipane in bladerdeeg, vanille-ijs

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. BEREIDING
  2. Schil de appelen en hol ze uit. Bestrijk iedere appel met malse Solo en bestrooi met een beetje suiker. Vul de appelen met de frangipane.
  3. Bestrijk de twee grote vellen bladerdeeg met eigeel en leg de appelen erop.
  4. Sluit het vel bladerdeeg zodat de hele appel bedekt is. Leg het kleine vel bladerdeeg erop zodat alles goed sluit.
  5. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel, zet eventjes in de koelkast. Vet elk bladerdeeggebak in met wat Solo vloeibaar en bestrooi met suiker.
  6. Zet 10 minuten in een oven op 210°C, verlaag de temperatuur naar 180°C voor de volgende 20 minuten.
  7. AFWERKING
  8. Laat de bladerdeeggebakjes een tiental minuten afkoelen en dien op met een bolletje ijs.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie