Appelcrumble

83 (83)
50 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en doe ze in een pan. Pers de citroen uit en roer het sap en de suiker door de appel.
  3. Kook de appel 5 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe. Laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Meng in een grote kom met een vork de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het appelmengsel in een ovenvaste schaal. Verdeel het kruimeldeeg erover.
  6. Bak de appelcrumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Tip

In plaats van een grote schaal kun je 6-8 kleine (ca. 200 ml inhoud) ovenvaste schaaltjes gebruiken.

De appels kun je combineren met peren (half/half). Je kunt ook grofgehakte walnoten of pecannoten toevoegen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (19)

Gepost door Alise op 12 februari 2019 om 20u50

Lekker recept en makkelijk te maken. Super!

Gepost door Solo op 13 februari 2019 om 14u54

Bedankt voor het compliment, Alise!

Gepost door Solo op 18 februari 2019 om 11u37

Bedankt voor het compliment, Alise!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?