Recept 45**** (78 stemmen)

Appelcrumble

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Recepten met appel en peer

tijd
50 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en doe ze in een pan. Pers de citroen uit en roer het sap en de suiker door de appel.
  3. Kook de appel 5 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe. Laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Meng in een grote kom met een vork de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het appelmengsel in een ovenvaste schaal. Verdeel het kruimeldeeg erover.
  6. Bak de appelcrumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Tip

In plaats van een grote schaal kun je 6-8 kleine (ca. 200 ml inhoud) ovenvaste schaaltjes gebruiken.

De appels kun je combineren met peren (half/half). Je kunt ook grofgehakte walnoten of pecannoten toevoegen.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (17)

Gepost door vanessa1976 op 08 november 2017 om 15u33

In plaats van gewone rozijnen gebruik ik boerenjongens (rozijnen opgelegd in brandewijn)

Gepost door Solo op 15 november 2017 om 10u27

Zal ook wel lekker zijn Vanessa! Bedankt voor de tip!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie