Appelcrumble

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Leg een laag appelschijfjes in taartvorm of ovenschaal van 20 cm en besprenkel met een beetje citroensap.
  2. Herhaal dit tot alle appelschijfjes gebruikt zijn.
  3. Vermeng in een keukenmachine bloem, suiker en kaneel.
  4. Voeg boter toe en verwerk mengsel tot kruimeldeeg.
  5. Strooi het kruimelmengsel over de appels.
  6. Bak de crumble 1 uur op 175°C.
  7. Serveer met ijs, slagroom of custardvla.
  8. TIP: Een crumble kan je met heel wat soorten fruit maken. Je kan de appel hier bijvoorbeeld makkelijk vervangen door ander fruit. Een combinatie van appel en rabarber is ook onweerstaanbaar.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door wuiten op 13 maart 2009 om 15u45

Voeg wat stukjes speculaas toe aan het crumblemengsel of wat gehakte nootjes.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?