Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stuks jonagold appels
- solo vloeibaar
- 150 gr in Whisky geweekte rozijnen
- 200 gr mascarpone
- 8 vellen filo deeg
- 1 sap citroen
- 100 gr suiker
- 1 dl opgeklopte room
- 6 el bloemsuiker
- 4 el amandelpoeder
- 2 el whisky
- 1 bakje frambozen
- verse munt
Bereidingswijze
- oven voorverwarmen op 200°C
- bak appelpartjes in de solo vloeibaar met de suiker
- voeg kaneel en rozijnen toe
- giet het citroensap erbij
- laat 5 minuten sudderen en frambozen op het eind toevoegen
- neem een vel deeg en plooi het dubbel
- beboter 1/3 van het vel met solo vloeibaar
- leg het appelmengsel op het niet beboterde gedeelte bestrooi met wat amandelpoeder
- plooi in een driehoek en druk stevig aan
- leg ze op en bakplaat en bak 10 minuten tot goudbruin
- meng intussen de room met de mascarpone
- voeg er 2 el Whisky en 5 el bloemsuiker aan toe
- serveer dit bij de appelcrackers (kan ook met vanille ijs)
- versier met enkele frambozen en verse munt
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?