Recept 35*** (3 stemmen)

Appelcake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. BEREIDING ROERDEEG:
  2. Smelt de boter (of olie) en vermeng met de suiker, vanillesuiker, aroma naar keuze en het zout. Als aroma is amandel of kerssmaak wel passend in deze cake.
  3. Voeg de eierdooiers toe.
  4. Wanneer de eieren volledig in de massa zijn vermengd, voeg je de gezeefde bloem toe.
  5. Tot sloet roert men het tot sneeuw geklopte eiwit erdoor.BAKPROCES:
  6. De ingevette bakvorm met de helft van het deeg vullen.
  7. In het midden van het deeg over de gehele lengte met een eetlepel een gleuf maken.
  8. De appel in schijfjes snijden en in de gleuf leggen.
  9. De rest van het deeg daarover verdelen.
  10. Laat ongeveer 45 minuten bakken in een tot 180° C voorverwarmde oven.Ga met een naald na of de cake voldoende is gebakken. Indien het deeg nog aan de naald blijft hangen, is de cake onvoldoende gebakken.
  11. Ongeveer 10 minuten laten afkoelen en dan pas de cake losmaken uit de vorm.
  12. Bestrooi tenslotte met poedersuiker.Smakelijk !

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie