Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appels en snij in stukkjes
  3. Smelt de boter en laat wat afkoelen.
  4. Bereiding:
  5. Doe de suiker en vanillesuiker in een kom.
  6. Doe daar de 3 eierdooiers bij en mix een beetje.
  7. Dan de gesmolten boter erbij en roer goed om.
  8. Neem dan de bloem en meng alles goed onder elkaar.
  9. Klop de eiwitten heel goed stijf en meng deze dan onder het deeg. Voorzichtig mengen!!
  10. Wrijf een cakevorm in met boter en bloem of neem een bakpapiertje. Giet ongeveer 2/3 van het deeg erin en leg dan de helft van de appeltjes erbij. Doe dan de rest erin en strooi daar bovenop de rest van de appletjes. Deze zullen tijdens het bakken verder in het deeg zakken.
  11. Verwarm de oven op 190 gr en bak de cake af ( ongeveer 55 min) De laatste 5 min leg je dan de geconfijte kersen (die je middendoor hebt gesneden) op het deeg.
  12. Om te controleren dat de cake goed is steek je met een priem in het midden van de cake......... Deze moet er droog uitkomen. Haal uit de oven en neem uit de vorm. Bestrooi met wat poedersuiker en laat goed afkoelen.
  13. Smakelijk

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?