Appelcake zonder eiwit
Deze appelcake zonder ei is ideaal voor wie geen eieren kan of mag eten. Een heerlijk recept dat je in geen tijd op tafel zet. Begin er meteen aan.
40 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 Gr Zachte boter
- 200 Gr Suiker
- 1à2 Zakjes Vanillesuiker
- 4 Eierdooiers
- 50 Ml Lauwe melk
- 250 Gr Zelfrijzende bloem
- 1 Koffielepel Bakpoeder
- 1 Snuifje Zout
- 3 Appels
Bereidingswijze
- 1) verwarm de oven voor op 175°C
- 2) klop de boter met de suiker tot een schuimige massa. Roer er één voor één de eierdooiers door en vervolgens de melk.
- 3) zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en spatel deze door het beslag.
- 4) schil 2 appels en snij ze in blokjes. Roer ze door het deeg.
- 5) giet het deeg in de cakevorm. Snij de resterende appel in dunne partjes en verdeel ze over het deeg.
- 6) strooi er een beetje caneel over.
- 7) bak de cake 20min in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of het deeg gaar is en haal de cake uit de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Solo op 18 juli 2012 om 16u47
Dank je wel voor de leuke reactie, lucdlr!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?