Appelcake met stevia
Een gezonde appelcake, hoe maak je dat? Dit recept met stevia is het perfecte alternatief voor een klassieke appelcake met suiker. Probeer het zelf.
60 min
Ingrediënten voor 8 personen
- 3 appels
- 200 g solo
- 10 eetlepels pure via
- 3 eieren
- 300 g zelfrijzende bloem
- 1 eetlepel kaneel
Bereidingswijze
- - Schil de appels en snij ze in blokjes. Voeg de kaneel toe.
- - Split de eieren en klop de eidooiers met de stevia schuimig. Doe de gesmolten boter en de bloem erbij en klop tot een lopend deeg.
- - Klop de eiwitten stijf en schep voorzichtig door het deeg. Voeg er de appelblokjes aan toe en schep om.
- - Bak de cake 40 minuten op 180° C.
- - Variatietip: gebruik kersen of krieken zonder toegevoegd suiker uit bokaal in plaats van appel.
Andere Solo-leden over dit recept (11)
Gepost door ingrid beckers op 21 augustus 2020 om 19u21
Liefst niet in lepels maar in gr. Heb altijd geleerd dat alles moet afgewogen worden.ik weet niet hoeveel gr 10 lepels bij u zijn. Jammer
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?