Recept 45**** (36 stemmen)

Appelcake met kaneel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
70 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Neem de Solo tijdig uit de koelkast, zodat de margarine wat zachter wordt.
  2. Doe de Solo in een ruime mengkom.
  3. Weeg de juiste hoeveelheid suiker en voeg die toe aan de Solo.
  4. Klop de suiker en de Solo tot een gladde crème. Gebruik een handmixer of de keukenmachine.
  5. Breek de eieren en weeg tot je de juiste hoeveelheid hebt. Klop de eieren in delen door het mengsel van Solo en suiker.
  6. Weeg de juiste hoeveelheid bloem.
  7. Zeef de bloem in delen bij het cakebeslag. Meng het beslag tussendoor.
  8. Voeg het bakpoeder toe en een snuifje zout.
  9. Strooi ook een snuif kaneelpoeder in het beslag en roer. Gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
  10. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  11. Smeer de binnenzijde van het bakblik in met een dun laagje Solo. Leg er vervolgens een vel bakpapier in. Druk het papier tegen de wanden van het bakblik.
  12. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de vruchten in dikke schijfjes (of kleine partjes).
  13. Giet een derde tot de helft van het beslag in het bakblik.
  14. Schik de partjes appel bovenop het beslag.
  15. Spatel de rest van het beslag in de cakevorm en strijk het oppervlak glad.
  16. Bak de appelcake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Hou de oven tijdens het eerste half uur gesloten. Dan krijgt de cake geen kans om in te zakken.
  17. Als de baktijd verstreken is prik je met een satéstok of breinaald in de cake. Als er geen beslag aan het stokje blijft kleven, dan is het gebak gaar.
  18. Laat de appelcake met kaneel afkoelen en haal hem uit de vorm. Smakelijk!

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (20)

Gepost door tchica op 11 september 2016 om 19u11

Even een vraagje,heb reeds van alles geprobeerd, appeltjes in bloem wentelen gewoon zoals in het recept op het beslag en terug een laagje beslag erover. Maar mijn appeltjes of peren liggen steeds op de bodem,wat ik heel spijtig vind Is er soms een andere manier wat ik nog kan proberen te doen

Gepost door Solo op 14 september 2016 om 13u13

Hoi, wat jammer dat je appeltjes steeds naar de bodem zakken. Bebloemen is inderdaad een goed idee, maar zorg er dan zeker voor dat alle kanten van het appeltje bedekt zijn met een dun laagje bloem. Spatel ze nadien voorzichtig door het beslag en ze zulle

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie