appelcake
Een smeuïge appelcake als deze zal je gasten vast en zeker bekoren. Maak dit luchtige gebak gauw klaar met ons recept. Makkelijk en superlekker!
75 min
Ingrediënten voor 8 personen
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 5 stuk eieren
- 250 gr suiker
-
200 gr solo
- 1.5 pakje vanillesuiker
- 2 appelen (boskoop/cox..)
Bereidingswijze
- meng de boter, de eigelen, suiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.
- voeg de gezeefde bloem hieraan toe.
- klop het eiwit stijf en hef dit onder het deeg.
- vet de (taart) bakvorm in.
- doe het deeg hierin.
- schil de appeltjes en snij ze in 1/8e deeltjes.
- verdeel deze over het deeg.
- bak gedurende 50 minuten in voorverwarmde oven op 175/180 graden.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door drekejanssens op 02 oktober 2014 om 16u37
bedankt voor je reactie... dit recept is eigenlijk een mix van 2 andere recepten... koken is creatief bezig zijn - en creatief zijn loont... en wordt gesmaakt... alvast bedankt voor je reactie
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?