Appelcake
Een lekker smeuïge appelcake bakken: hoe doe je dat? Probeer het met dit simpele recept, dat je heel wat complimenten zal opleveren. Makkelijk en snel!
45 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 180 gram boter (of 1 kop olijfolie)
- 200 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 druppels aroma
- 1 snuifje zout
- 4 stuks eieren
- 1 stuk appel
- 300 gram zelfrijzende bloem
Bereidingswijze
- BEREIDING ROERDEEG:
- Smelt de boter (of olie) en vermeng met de suiker, vanillesuiker, aroma naar keuze en het zout. Als aroma is amandel of kerssmaak wel passend in deze cake.
- Voeg de eierdooiers toe.
- Wanneer de eieren volledig in de massa zijn vermengd, voeg je de gezeefde bloem toe.
- Tot sloet roert men het tot sneeuw geklopte eiwit erdoor.BAKPROCES:
- De ingevette bakvorm met de helft van het deeg vullen.
- In het midden van het deeg over de gehele lengte met een eetlepel een gleuf maken.
- De appel in schijfjes snijden en in de gleuf leggen.
- De rest van het deeg daarover verdelen.
- Laat ongeveer 45 minuten bakken in een tot 180° C voorverwarmde oven.Ga met een naald na of de cake voldoende is gebakken. Indien het deeg nog aan de naald blijft hangen, is de cake onvoldoende gebakken.
- Ongeveer 10 minuten laten afkoelen en dan pas de cake losmaken uit de vorm.
- Bestrooi tenslotte met poedersuiker.Smakelijk !
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?