use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Appelbollen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Appelbollen

Appelbollen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 g Solo
  • 1 pakje vanillesuiker (16 g)
  • 1 ei
  • 2 middelgrote appels
  • confituur of rozijnen
  • poedersuiker (ter decoratie)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Mix de bloem, Solo, suiker, vanillesuiker en het ei tot deeg.
  3. Kneed het deeg en rol het uit.
  4. Snij er vierkanten uit die volledig rond een halve appel passen.
  5. Snij nu de appels in tweeën, verwijder het klokhuis en leg de halfjes elk op een vierkant.
  6. Vul de uitholling met confituur of rozijnen. Vouw vervolgens de hoekjes van de vierkanten naar binnen en druk de zijkanten samen.
  7. Als dat niet goed lukt, rek het deeg dan een beetje uit en bevochtig lichtjes één kant per hoekje, maar overdrijf niet.
  8. Zet de appeltjes op een bakplaat en bak ze goudbruin. Werk af met poedersuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.