Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Mix de bloem, Solo, suiker, vanillesuiker en het ei tot deeg.
  3. Kneed het deeg en rol het uit.
  4. Snij er vierkanten uit die volledig rond een halve appel passen.
  5. Snij nu de appels in tweeën, verwijder het klokhuis en leg de halfjes elk op een vierkant.
  6. Vul de uitholling met confituur of rozijnen. Vouw vervolgens de hoekjes van de vierkanten naar binnen en druk de zijkanten samen.
  7. Als dat niet goed lukt, rek het deeg dan een beetje uit en bevochtig lichtjes één kant per hoekje, maar overdrijf niet.
  8. Zet de appeltjes op een bakplaat en bak ze goudbruin. Werk af met poedersuiker.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jofri op 12 januari 2015 om 13u04

de appelen kunnen ook opgevuld worden met mengeling van kaneelpoeder en bruine suiker.Om mooi bruin te bakken, bestrijk bovenkant van de appelbol met losgeklopte eierdooier en bak in de oven zoals in het recept vermeld.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?