Appelbeignets met vanillesaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - roer 6 el melk, de puddingpoeder en 2 el suiker tot een glad mengsel
  2. - breng de rest van de melk aan de kook
  3. - roer het puddingpoeder door de melk en laat ca 1 minuut op laag vuur doorkoken
  4. - laat de pudding vervolgens helemaal afkoelen
  5. - roer het ei, de wijn, de bloem en een snufje zout tot een glad beslag
  6. - laat dit ca 10 min rijzen
  7. - schil de appels en haal de klokhuizen er met een appelboor uit
  8. - snijd de appelsin ca 12 ringen en besprenkel met wat citroensap
  9. - verhit de olie in een pan
  10. - dep de appelringen droog, draai ze door het beslag en bak ze in porties goudbruin in de hete olie
  11. - neem de appelringen uit de pan en laat ze opeen stuk keukenpapier uitlekken
  12. - meng de kaneel met 2-4 el suiker
  13. - wentel de appelbeignets door het kaneelmengsel
  14. Serveer met wat vanillesuiker en de vanillesaus.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?