Appel-rozijn-amandel-muffins (versie 3: met meer uitgesproken crunch)

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter op een laag vuurtje.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in 4 grote parten. Snij nu de parten in fijne julienne. Voeg dit toe aan de gesmolten boter.
  3. Voeg ook de rozijnen toe aan de gesmolten boter en roer goed.
  4. Voeg de suiker en roer goed.
  5. Voeg daarna het ei toe en roer weer goed.
  6. Zeef de zelfrijzende bloem en roer goed tot je een stevig beslag krijgt.
  7. Hak de amandelnoten en meng ze onder het beslag.
  8. Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/4.
  9. Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?